Vijesti

Članovi Agate dobrotvornom izložbom pomogli bujskom Centru za inkluziju

15.09.2014. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Ovih dana zatvorena je izložba slika članova novigradske Galerija-ateliera Agata, koja je uoči svečane sjednice Gradskog vijeća povodom Dana Grada 28. kolovoza otvorena u atriju Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova. Izložba je bila prodajnog i humanitarnog karaktera, a sredstva od prodaje radova namijenjena su Centru za inkluziju i podršku u zajednici Buje, ustanovi koja okuplja odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Uz zatvaranje izložbe upriličena je stoga u atriju Knjižnice primopredaja prikupljenog novca, ukupno 2.550 kuna, a članovi Agate korisnicima Centra poklonili su i slike s izložbe koje se nisu prodale.

Na izložbi pod nazivom „Moj grad IV – Ulice“ svoje su radove izložili Karlo Bonačić, Zvijezdana Davanzo, Dunja Mazić, Mara Penava, Elsa Demark Mazalović, Leopolda Lonzarić, Libera Gortan, Slavica Oplanić i Denise Zlobec, te na taj način pomogli Centru za inkluziju i podršku u zajednici Buje. Sva sredstva prikupljena prodajom slika bit će uplaćena za kupnju kombi vozila potrebnog za rad udruge.

Korisnici Centra, zajedno s voditeljicom Anom Boroš, zahvalili su ovom prigodom svojim prijateljima iz Galerija-ateliera Agata na pomoći, uloženom trudu, vremenu i znanju, kao i svima onima koji su kupnjom slika sudjelovali u ovoj dobrotvornoj inicijativi.

Riječi zahvale svima koji su dali svoj doprinos u ovoj inicijativi uputili su i članovi Agate, podsjetivši kako su do sada sudjelovali u raznim humanitarnim akcija, ali je ovo prva pokrenuta upravo od strane njihove udruge.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.