Vijesti

Četiri dana druženja na Novigradskim božićnim radostima

17.12.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica i ove su godine od 13. do 16. prosinca priredili tradicionalnu predbožićnu manifestaciju pod nazivom „Novigradske božićne radosti“. U grijanom šatoru na Velikom trgu od četvrtka do subote održao se izložbeno-prodajni božićni sajam s bogatom ponudom prigodnih ukrasa, poklona i drugih rukotvorina novigradskih kreativaca – ustanova, udruga i pojedinaca. Trodnevni sajam bio je popraćen prigodnim programom na pozornici u šatoru, u kojem su sudjelovale novigradske udruge, ustanove i drugi izvođači, a održana je i kreativna radionica za djecu u režiji Dječjeg vrtića Tičići.

Manifestaciju je u četvrtak svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Sonja Šikanić. Tradicionalno je tom prigodom uručila novčanu nagradu od 10.000 kuna koju Grad u ovoj prigodi dodjeljuje nekoj od gradskih udruga ili institucija, te drugim subjektima, koji su se posebno istaknuli u godini na izmaku. Ovoga puta nagrada je otišla novigradskom mješovitom pjevačkom zboru Lavanda, koji je nedavno proslavio 10 godina djelovanja, često nastupa za potrebe Grada i TZG-a, a brojnim nastupima u zemlji i inozemstvu pravi su glazbeni ambasadori Novigrada i Istre.
Ovogodišnja novost bilo je druženje s Djeda Mrazom uz podjelu poklona kroz sva tri dana božićnog sajma, od četvrtka do subote, za razliku od prijašnjih godina, kada se druženje s Djeda Mrazom organiziralo dan nakon božićnog sajma. Posjetitelje je kroz sva tri dana dočekala i prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama ispred šatora, uz neizbježno kuhano vino i čaj, kobasice i hrenovke u pecivu, te fritule.

Program je zaključen u nedjelju, kada se u šatoru održalo tradicionalno druženje novigradskih umirovljenika, uz zakusku i već tradicionalnu zdravicu s gradonačelnikom, dok se za zabavu pobrinuo Goran Griff.

Organizatori i pokrovitelji manifestacije su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Turistička zajednica, uz suorganizaciju novigradskog Društva Naša djeca.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.