Vijesti

Centar za inkluziju i podršku u zajednici iz Buja na gradskoj tržnici predstavio svoje aktivnosti

16.05.2018. /// Novigrad Vijesti
Centar za inkluziju i podršku u zajednici iz Buja proteklih je dana organizirao informativne štandove u Bujama, Novigradu i Umagu, uoči Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, koji se obilježava 16. svibnja.

Na štandovima su članovi, voditelji i volonteri Centra dijelili letke koji promoviraju akciju „Za pravo na život u zajednici“ i ostale informativne materijale. Bili su izloženi i ručni radovi članova Centra, koji su nastali na kreativnim radionicama u Centru, ali i kroz suradnju s vrtićima i školama Bujštine. U Novigradu su štand Centra posjetili i gradonačelnik Anteo Milos te pročelnik za društvene djelatnosti Alen Luk, pruživši i na taj način podršku aktivnostima Centra, pored one koju im Grad Novigrad-Cittanova redovito pruža putem sufinanciranja aktivnosti i programa iz gradskog proračuna.

Građani su imali priliku čuti i o ostalim aktivnostima koje se provode za 10-ak odraslih osoba s intelektualnim teškoćama; o izletima, projektima, suradnjama s raznim institucijama i udrugama, te o središnjem obilježavanju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, 16. Svibnja, u Pazinu, u Spomen domu, s početkom u 11 sati.

Brojni posjetitelji štandova odabrali su poneki ručni rad članova, uz dobrovoljnu donaciju, pa se u tri dana prikupilo oko 2.000 kuna za potrebe Centra.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.