Vijesti

Bogatim programom KUD Dajla obilježio 18. rođendan

28.05.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Bogatim folklornim programom u znaku tradicijske glazbe, pjesme i plesa, te drugih sadržaja kulturnog amaterizma, članice i članovi novigradskog Kulturno-umjetničkog društva „Dajla“ i njihovi gosti iz drugih folklornih društava, ispunili su protekle subote prostor Velikog trga u večeri pod nazivom „Novigrad u folkloru“.

Bio je to pravi praznik tradicije i folklornog amaterizma, kojim u KUD-u Dajla posljednje subote u svibnju tradicionalno slave i obilježavaju godišnjicu osnutka svojega Društva. Brojna publika na središnjem novigradskom trgu uživala je u večeri ispunjenoj folklorom i tradicijom, te se pridružila novigradskim folklorašima u proslavi njihova 18. rođendana. Ovom prigodom članice i članovi KD-a Dajla predstavili su se po prvi puta u novim nošnjama, koje je u suradnji s Etnografskim muzejom istre osmislila i sašila Jana Gojtan.

Program je započeo u 18 sati na glavnoj pozornici na Velikom trgu, nastupom najmlađih folkloraša, predstavnika vrtićkih skupina. Od 19 sati na nekoliko lokacija u starogradskoj jezgri nastupili su sudionici manifestacije, kao svojevrsno zagrijavanje i animiranje publike za središnji događaj na Velikom trgu, koji je pak započeo u 20 sati. U okviru središnjeg događaja večeri publici su se predstavilii domaćini iz KUD-a Dajla, te njihovi gosti: riječko Makedonsko kulturno društvo Ilinden, KUD Bosna Istarske županije, VES Nigrignanum Zajednice Talijana Kaštelir-Labinci, plesna skupina Zvjezdice 50+ iz Umaga, te Minicantanti Zajednice Talijana Novigrad.

Po završetku manifestacije domaćini iz KUD-a Dajla zahvalili su svim svojim gostima koji su svojim dolaskom uveličali 18. rođendan KUD-a, a zahvale za pomoć u organizaciji su uputili i Gradu Novigradu-Cittanova, novigradskoj Turističkoj zajednici, te gradskom komunalnom poduzeću Neapolis.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.