Vijesti

Blagdanski paketi za umirovljenike i socijalno potrebite

04.12.2017. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Prema već ustaljenoj dugogodišnjoj tradiciji Grad je i ovih blagdana pripremio prigodne pakete za sve umirovljenike, kao i za osobe slabijeg socijalnog statusa, ukupno gotovo tisuću poklon-paketa.

Prema utvrđenom popisu od strane gradskog Socijalnog vijeća, uobičajeno će biti podijeljeni paketi za 80 potrebitih osoba s područja Grada. U paketu su zastupljene osnovne živežne namirnice te higijenske potrepštine, ukupno 15-ak artikala, a vrijednost paketa iznosi oko 200 kuna. Pakete će u petak, 15. prosinca od 10 do 14 sati u svojim prostorijama podijeliti volonterke novigradskog Crvenog križa.

Prigodne poklon-pakete dobit će i svi umirovljenici kao i starije osobe bez vlastitih prihoda, s prijavljenim prebivalištem na području Grada Novigrada-Cittanova. U prigodnim blagdanskim paketima čija je pojedinačna vrijednost 60-ak kuna, a koji su osigurani za oko 850 osoba, naći će se pandoro, pjenušac i kava. Paketi će se također u prostorima novigradskog Crvenog križa dijeliti 19, 20, 21. i 22. prosinca (od utorka do petka), od 10 do 14 sati.

Također već tradicionalno, u organizaciji Centra za socijalnu skrb Buje i Gradskog društva Crvenog križa, Grad Novigrad-Cittanova će financirati nabavu prigodnih blagdanskih paketa u vrijednosti oko 100 kuna za sve Novigrađane (djecu, odrasle i starije osobe) smještene u ustanovama socijalne skrbi.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.