Vijesti

Asfaltirana prometnica u ulici Marketi

31.08.2015. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije
Koncem kolovoza asfaltirana je prometnica u ulici Marketi, uz pripadajući nogostup i betonske rubnjake, u ukupnoj dužini od 160 metara. Ukupno je položeno 1.400 četvornih metara asfalta.

Prometnica je široka šest metara, a uz prometnicu je osigurano i 12 parkirnih mjesta, od kojih jedno za invalidne osobe, na koje se mislilo i prilikom izgradnje nogostupa, pa su prilazi s kolnika na pločnik (i obrnuto) napravljeni kako ne bi predstavljali barijeru osobama u invalidskim kolicima.

Prometnica je opremljena i prometnim znakovima odnosno horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom. U ovoj fazi uređenja prometnice postavljeni su i stupovi ulične rasvjete, ukupno pet komada, a obavljeni su i završni elektroinstalaterski radovi spajanja rasvjetnih stupova s već provedenim i spremnim elektroinstalacijama na tom području. Predstoji tek dobava i montaža LED rasvjetnih tijela, što će uskoro biti i obavljeno.

Radove na asfaltiranju i postavljanju javne rasvjete obavilo je zagrebačko poduzeće Paron d.o.o., a ukupna vrijednost radova iznosi 482 tisuće kuna (s PDV-om).

Da podsjetimo, na ovoj netom asfaltiranoj trasi prometnice u predjelu Marketi prethodno je već tijekom 2012. godine izvedena komunalna infrastruktura, i to vodovod, fekalna kanalizacija, te oborinska odvodnja i javna rasvjeta, kao i priprema za asfaltiranje same prometnice.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.