Vijesti

Aktualne aktivnosti Centra za inkluziju i podršku u zajednici Buje

21.03.2018. /// Novigrad Vijesti
Nastavljajući suradnju s drugim institucijama i ustanovama, bujski Centar za inkluziju i podršku u zajednici uspostavio je suradnju i s Gospodarskom školom iz Buja, omogućivši tako Neviju Zotiću iz Alberi, članu Centra, volontiranje na školskoj porti. Uz obaveze na porti imat će priliku i pomagati profesorima pri uređenju panoa, kućnom majstoru pri razvrstavanju otpada i slično.

Dodajmo ovome kako će u okviru budućih aktivnosti članovi Centra sa svojim voditeljima povremeno posjećivati frizerski i kozmetički odjel bujske Gospodarske škole, kako bi im buduće frizerke i kozmetičarke podarile novi svježi izgled. Gospodarska škola ima još odjeljenja i učeničku zadrugu „Brig“, koja proizvodi kreme, sapune i razne suvenire, pa se u Centru nadaju kako će s vremenom suradnja i volontiranje krenuti i u tom smjeru.

Podsjetimo kako članica Centra Marijana Jurišević iz Novigrada također volontira, u Gradskoj knjižnici Buje, drugu godinu zaredom, pomažući knjižnicu održavati urednom i čistom. Obje ustanove omogućuju članovima Centra upoznavanje i druženje s novim osobama, usavršavanje svojih vještina i znanja, te im daju osjećaj vrijednosti i pripadnosti zajednici.

Članovi, roditelji i voditelji Centra zahvalni su ustanovama koje su spremne na suradnju i druženje, a sve one koji žele biti organizatori volontiranja za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, kojih bujski Centar okuplja desetak s područja sjeverozapadne istre, bivše Bujštine, mogu se javiti u Centar na adresu Umaška 1, Buje, ili na mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.