Vijesti

Volonteri čistili okoliš u okviru Novigradskih eko dana

25.04.2016. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Članovi nekolicine gradskih udruga i sportskih klubova, te drugi građani volonteri najrazličitije dobi, sudjelovali su protekle subote u akciji čišćenja i uređenja okoliša, u okviru ovogodišnjeg izdanja Novigradskih eko dana, koje tradicionalno organizira novigradska Turistička zajednica, uz podršku Grada Novigrada-Cittanova.

Od raznog otpada očišćeno je priobalno područje od Karpinjana do Marede, dok su članovi Kluba mladih istraživača Explora i vrtića u prirodi Cuveta očistili područja oko ušća rijeke Mirne na Antenalu.

Po završetku akcija čišćenja, koje imaju prije svega simboličnu dimenziju, ali i sasvim konkretne učinke, sudionici su se okupili uz kućicu Moto kluba Pirates, gdje su ih organizatori počastili okrjepom uz gljivarski kotlić, kojeg su pripremili članovi Gljivarskog društva Boletus.

Sutradan, u nedjelju članovi Sportsko-ribolovnog kluba Erik Radin očistili su podmorje uz obalu u starogradskoj jezgri.

U akciji čišćenja i uređenja okoliša logistički je pomoglo gradsko komunalno poduzeće Neapolis, te komunalno poduzeće 6. maj iz Umaga.

Svim sudionicima organizatori srdačno zahvaljuju na trudu i pokazanoj dobroj volji, a ostalima upućuju poziv da se odazovu druge godine.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.