Vijesti

Svečano otvoren design boutique hotel Rivalmare

30.05.2016. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Turizam
Na novigradskoj Rivareli otvoren je u nazočnosti brojnih uzvanika reprezentativni smještajni objekt, design boutique hotel Rivalmare. Pozivu na svečano otvorenje odazvali su se među ostalima i ministar turizma Anton Kliman, pomoćnica ministra Martina Jantol, te direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, koji su uz gradonačelnika Grada Novigrada-Cittanova Antea Milosa prigodom otvorenja uputili čestitke i lijepe želje vlasnicima hotela, novigradskoj tvrtki Vision odnosno obitelji Fattori.

- Hrvatski turistički sektor snažno se oslanja na smještajnu i ugostiteljsku ponudu te nam je jedan od prioriteta daljnji iskorak u njihovoj kvaliteti. Upravo su ovakve investicije koje predstavljaju razvoj, inovaciju, podizanje turizma na jednu višu razinu, ono što nam je potrebno kako bi hrvatski turizam postao još prepoznatljiviji, kvalitetniji i konkurentniji na svjetskom tržištu, istaknuo je ministar Kliman.

- Prije osam godina proslavili smo otvorenje petog malog hotela u Novigradu, Ville Cittar, i od tada do danas destinacija Novigrad napravila je veliki iskorak povećavši noćenja i turističke dolaske za čak 50 posto. Danas, s Rivarele, možemo poručiti da s otvorenjem prvog hotela sufinanciranog EU sredstvima u Istarskoj županiji nastavljamo s istim ambicijama za rast destinacije, svi zajedno, u istom smjeru, veliki i mali turistički subjekti, kao i svi mi iz javnog sektora na čelu s ministrom, poručio je gradonačelnik Milos, uputivši čestitke vlasnicima hotela: „Želim još jednom čestitati obitelji Fattori - mami Mariji, Robertu, Cristini, Marku i Debori, kao i svim djelatnicima tvrtke Vision, te im poželjeti uspjeh i zadovoljstvo u ovom prvom boutique hotelu u Novigradu. Želim ujedno zahvaliti Robiju koji je kao životno opredjeljenje odabrao Istru i ulaganje stečenog znanja i kapitala u svoj zavičaj“.

Supružnici Fattori, Cristina i Roberto, obraćajući se uzvanicima, podsjetili su ukratko na svoj poslovni put i kronologiju razvoja ovog projekta, a najavili su i nove poslovne ideje i poduhvate u doglednoj budućnosti.

Treba naglasiti kako je hotel Rivalmare jedini u istarskoj županiji financiran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) iznosom od 7,12 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 17,62 milijuna kuna. Hotel ima 12 dvokrevetnih soba i jedan apartman, te ukupnog kapacitet 26 kreveta. Planirano je da hotel radi barem deset mjeseci u godini, a kako bi se to omogućilo imat će i dodatne sadržaje poput wellnessa, fitnessa, saune i mogućnosti najma bicikala.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.