Vijesti

Roboti „uselili“ u novigradsku Knjižnicu

26.10.2016. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova uključila se u Croatian Makers ligu, koja je dio projekta Croatian Makers, pokrenutog 2014. godine od strane Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu. I novigradska knjižnica, kao i sve ustanove koje su se uključile u robotsku ligu, dobile su robote mBot koje će knjižničarkama služiti da na jednostavan način djecu uvedu u svijet robotike. Do sada je u Croatian Makers ligu na nivou Hrvatske uključeno preko 200 ustanova i udruga, a podijeljeno više od 1000 robota.

U sklopu Lige u novigradskoj knjižnici održavat će se tjedne radionice za djecu te online i fizička natjecanja, gdje će novigradski Mali robotičari imati prilike upoznati svoje vršnjake iz drugih škola i ustanova. Prva radionica održala se u utorak, 25. listopada, i to za mlađi uzrast (3.-5. razred) te za stariji (6.-8. razred). Prvi zadatak bio je programirati robota u scratchu, odnosno mBlocku tako da robot izvrši određene radnje (kretanje, skretanje u desno, paljenje led lampica i sl.). Djeca su brzo shvatila način programiranja robota i zajedno s knjižničarkama vesele se novim radionicama, novim zadacima i novim izazovima.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.