Vijesti

Nastavlja se rekonstrukcija bujičnog toka Sveta Lucija

18.04.2016. /// Novigrad Vijesti / Projekti i investicije / Komunalne informacije
Nakon što je u prošloj godini izgrađen novi ispust bujičnih voda od naselja Šaini do uvale Sveta Lucija, uz rekonstrukciju i zatvaranje dijela otvorenog korita bujičnog toka, ovih se dana odvijaju radovi na zatvaranju još jednog dijela otvorenog oborinskog kanala, u nastavku prethodno saniranog.

Projektnim rješenjem predviđeno je zatvaranje otvorenog korita, koje će se prethodno produbiti do dubine potrebne za postavljanje i ugradnju gotovih montažnih armirano-betonskih elemenata kvadratnog profila. Ugradit će se tako 118 metara kanalskih elemenata dimenzija 100x80 centimetara, te 322 metra kanalskih elemenata dimenzija 150x80 centimetara. Na toj će se dionici ugraditi i sedam šahtova.

Zahvat najvećim dijelom financiraju Hrvatske vode (vrijednost radova procijenjena je na oko 600.000 kuna, dok Grad Novigrad-Cittanova u investiciji sudjeluje s oko 30.000 kuna (vrijednost pripreme i izrade projektne dokumentacije i troškovnika). Planirani dovršetak radova je sredinom lipnja ove godine. Radovi su povjereni poduzeću Vodoprivreda iz Buzeta, a izvode se prema izvedbenom projektu riječkog Fluminga.

Obzirom da ovaj bujični tok prolazi uz dionicu prometnice DC 75 čija je rekonstrukcija u planu, vodi se računa o optimalnom usklađenju visine kanala i budućeg asfalta, te su u projekt uključene i Hrvatske ceste, koje nadgledaju međusobno usklađenje ova dva projekta.

Dovršetkom projekta izgradnje i rekonstrukcije ispusta bujičnih voda te zatvaranja postojećih korita bujičnog toka, kvalitetno i dugoročno riješit će se prihvat i odvodnja bujičnih voda na području na kojem je pri obilnim kišama nerijetko dolazilo do nakupljanja vode na prometnici i uslijed toga otežanog prometa.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.