Vijesti

„Lopta svih sportova“ krasi kružni tok kraj sportske dvorane

25.05.2016. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Svečano je danas obilježeno postavljanje skulpture pod nazivom Lopta svih sportova u kružni tok na prometnici Novigrad-Poreč, na samom ulazu u Novigrad, u neposrednoj blizini parkirališta sportske dvorane.

Skulptura je rad novigradskog umjetnika Đanina Božića, kojemu je za samu izradu trebalo oko mjesec dana. U zanatskom dijelu posla pomogao mu je, također Novigrađanin, Amir Kurtić. Riječ je o skulpturi u obliku lopte, teškoj oko 700 kilograma, sačinjenoj od većeg broja isprepletenih limenih traka, dužine po sedam metara.

Na inauguraciji "Lopte svih sportova" okupljenima su se obratili gradonačelnik Novigrada Anteo Milos i autor Đanino Božić, koji je gradonačelniku uručio maketu skulpture. Pored ostalih pozivu na ovu malu svečanost odazvali su se i predstavnici dviju tvrtki koje su sponzorstvom pomogle Gradu realizaciju i postavljanje skulpture: Miro Dodić, direktor Istarske kreditne banke Umag d.d. Umag, te Edi Stitz, direktor tvrtke Luxottica Jugoistočna Europa d.o.o. Novigrad, kojima je umjetnik Božić također uručio mali znak zahvalnosti. Među ostalima, bili su tu i učenici novigradske OŠ Rivarela, te predstavnici organizatora globalnog sportsko-rekreativnog događanja World Challenge day, koji se po prvi puta odvija i u Novigradu, a koji je potom cjelodnevnim aktivnostima nastavljen na Velikom trgu i drugim gradskim lokacijama.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.