Vijesti

Kako se riješiti krupnog (glomaznog) otpada?

20.02.2019. /// Novigrad Vijesti / Komunalne informacije
Za sve one koji se žele riješiti krupnog otpada, korisna će biti informacija kako se za tu uslugu mogu obratiti komunalnom poduzeću 6. maj d.o.o. Umag.

Jednom godišnje ta se usluga može koristiti besplatno, na način da se krupni odnosno tzv. glomazni otpad do količine od 2 prostorna metra (m3), može odložiti na kućnom pragu, gdje će ga djelatnici 6. maja preuzeti i odvesti. Ova se usluga može koristiti u razdoblju od 15. rujna do 15. svibnja.

Žele li (jednom godišnje) iskoristiti ovu uslugu besplatnog odvoza krupnog otpada (do 2 m3) s kućnog praga, unutar navedenog termina, korisnici korištenje usluge moraju najaviti putem obrasca (može se preuzeti OVDJE). Popunjeni obrazac može se donijeti osobno u 6. maj d.o.o. Umag (Tribje 2, Umag), ili poslati poštom (na istu adresu), odnosno e-mailom na .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Iz 6. maja će nakon zaprimljenog zahtjeva kontaktirati korisnika i dogovoriti se oko termina odvoza u što kraćem roku, ne dužem od 20 dana.

Izvan termina od 15. rujna do 15. svibnja korisnici mogu svoj glomazni otpad do 2m3 dovesti i besplatno odložiti u najbliže reciklažno dvorište.

Važno je napomenuti slijedeće: ako korisnik predaje količine veće od 2m3, neovisno o mjestu predaje (kućni prag ili reciklažno dvorište), naknada iznosi 150 kn/m3 (+PDV 25%).

Također, korisnici usluge mogu za odvoz predati isključivo otpad koji se prema vrsti predmeta i tvari smatra krupnim (glomaznim) otpadom, sukladno Naputku o glomaznom otpadu (Izvadak iz Naputka o glomaznom otpadu)

Kontakt osoba za uslugu prikupljanja i odvoza krupnog otpada od građana je: Sanjin Lukić, voditelj gospodarenja otpadom i zaštite okoliša (mob: 091 1255 008).
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.