Vijesti

Gradonačelnik Novigrada upriličio prijem za sudionike SP-a u kuglanju

25.05.2016. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik
U parku pored Muzeja Lapidarium novigradski gradonačelnik Anteo Milos priredio je prijem za predstavnike Hrvatskog kuglačkog saveza, Svjetske kuglačke federacije, te zemalja sudionica Svjetskog prvenstva u kuglanju, koje se do 28. svibnja odvija u novigradskoj sportskoj dvorani.

- Iznimna nam je čast što je naš mali Novigrad dobio priliku i povjerenje organizirati jedno tako veliko i značajno svjetsko sportsko natjecanje. Mi smo tu zadaću shvatili vrlo ozbiljno, angažirali smo sve svoje resurse kako bi opravdali ukazano nam povjerenje, pa se iskreno nadam da smo u tome i uspjeli, poručio je gradonačelnik Milos, izrazivši još jednom svim sudionicima ove sportske priredbe srdačnu dobrodošlicu u Novigrad, te zaželjevši sportski uspjeh svima, a posebno hrvatskim kuglačicama i kuglačima, u preostalim danima natjecanja koji su pred njima. „Ponovo ćemo se susresti u subotu, na finalnim natjecanjima i zatvaranju ove dvotjedne sportske manifestacije, nadam se s pozitivnim dojmovima i zadovoljni učinjenim“, naglasio je Milos.

Kako organizacija natjecanja i svih ostalih događanja oko ove sportske priredbe protiče u najboljem redu, potvrdili su u svojim obraćanjima i član Izvršnog odbora HKS-a Vjekoslav Rakamarić, te predsjednik međunarodne federacije WNBA-NBC Siegfried Schweikardt.

- Organizacija je uistinu vrhunska, svi uključeni u nju daju svoj maksimum, vidljivo je to na svakom koraku i posebno nas veseli da je Novigrad ovih dva tjedna uistinu kuglački grad. Nadam se da će ta atmosfera potrajati, te da će jednoga dana Novigrad možda dobiti i stalnu kuglanu, naglasio je predsjednik WNBA-NBC-a Schweikardt.

- Suradnju s našim novigradskim domaćinima mogu ocijeniti samo najvišim ocjenama. Nismo ni sumnjali u to da će organizacija biti na najvišem nivou, te da ćemo u Gradu Novigradu imati kvalitetnog partnera za pripremu i realizaciju ovako zahtjevne sportske manifestacije,. Ovime smo dokazali da Hrvatska, Istra i Novigrad mogu i znaju besprijekorno organizirati sportske priredbe i najvišeg svjetskog ranga. Hvala Gradu Novigradu i gradonačelniku Milosu na uloženim sredstvima, na trudu i angažmanu, kao i na apsolutnoj raspoloživosti na koju smo u ovom našem partnerskom odnosu naišli, poručio je Rakamarić.

Uslijedila je potom razmjena poklona između novigradskih domaćina i gostiju iz HKS-a, WNBA-NBC-a, ali i drugih nacionalnih saveza čiji su se predstavnici odazvali pozivu na ovaj mali protokolarni prijem, a nastavljeno je potom i druženje u parku Lapidariuma.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.