Vijesti

Grad tradicionalno nagradio odlikaše srednjoškolce

31.08.2016. /// Novigrad Vijesti / Škole i vrtići
Tradicionalno je u okviru proslave Dana Grada i gradskog zaštitnika svetog Pelagija Grad Novigrad-Cittanova nagradio odlične učenike srednjih škola. Nagrade im je u muzeju Lapidarium uručio gradonačelnik Anteo Milos, u društvu zamjenice Sonje Šikanić, a dodjeli nagrada nazočili su i predsjednica Gradskog vijeća Katarina Nemet, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Morena Moferdin, pročelnik za društvene djelatnosti Alen Luk, te nekolicina roditelja nagrađenih učenika.

Novčanom nagradom od 500 kuna nagrađen je ove godine 21 srednjoškolac i srednjoškolka, koji polaze sedam istarskih srednjih škola. U prvim razredima je četvero odlikaša: Mateo Černeli, Iva Nikačević, Megi Pasulji, Ivana Prodan; u drugim razredima njih je osmero: Valentina Beg, Sanja Došlović, Karla Jugovac, Emili Makovac, Rino Malbašić, Ana Luk, Dana Palfi, Matea Stančić; troje je odlikaša u trećim razredima: Filip Luk, Maria Matijašić, Tina Ribarić; dok su s odličnim uspjehom četvrti razred okončali: Anna Beg, Gianna Buršić, Petar Grgić, Nives Milinović, Ivana Pilat, Arin Zakinja.

- U povodu Dana Grada nagrađujemo izvrsne, najbolje u raznim područjima, pa tako i učenike, jer naš grad cijeni i potiče izvrsnost u svojoj sredini. Nama je potrebno vaše znanje, jer znanje je presudno za razvoj naših sredina. Idite za znanjem, jer to će vam donijeti mogućnost izbora, a u konačnici i bolji život. Ova nagrada naš je doprinos i poticaj da i daklje budete izvrsni i na taj način doprinosite svome gradu, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Anteo Milos.

Dodajmo ovome kako su među nagrađenim učenicama i učenicima njih 13 korisnici stipendije Grada Novigrada-Cittanova, kako je Gianna Buršić ostvarila prosjek ocjena 5,00, te kako su Anna Beg, Gianna Buršić, Petar Grgić, Nives Milinović, Ivana Pilat i Arin Zakinja, odličan uspjeh postizali tijekom sva četiri razreda srednje škole.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.