Vijesti

Grad Novigrad-Cittanova otpisat će blokiranim građanima dugovanja do 10.000 kuna

21.09.2018. /// Novigrad Vijesti / Gradonačelnik / Komunalne informacije
Grad Novigrad-Cittanova odazvao se pozivu Vlade Republike Hrvatske za otpis dugova građanima, te je na temelju Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama 14. rujna ove godine gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova Anteo Milos donio Odluku o otpisu dugova fizičkim osobama. Riječ je o mjeri kojom se nastoji olakšati položaj građana čiji su računi blokirani ovrhom, a kojoj se – na inicijativu Vlade RH – pridružuju i pojedine jedinice lokalne samouprave, među ostalima i Novigrad.

Tom odlukom Grad će otpisati dospjeli dug fizičkim osobama – građanima i fizičkim osobama koje su registriranu djelatnost obavljale do najkasnije 31. prosinca 2017. godine. Otpisat će se iznosi dugovanja čija je glavnica do 10.000 kuna, uvećani za pripadajuće dospjele kamate i pripadajuće troškove, za koje se na dan 31. prosinca 2017. godine provodila ovrha na novčanim sredstvima, a koja se još uvijek provodi (te nije naplaćena).
Grad Novigrad-Cittanova će otpis izvršiti samostalno, bez podnošenja zahtjeva dužnika, te će o izvršenom otpisu dospjelog duga obavijestiti dužnike u roku od 60 dana od izvršenog otpisa.

Odluka se ne primjenjuje na dospjeli neplaćeni dug koji se odnosi na tražbine s osnove novčanih kazni u prekršajnim postupcima, komunalnog doprinosa i kupnje nekretnine.

Tekst Odluke o otpisu dugova fizičkim osobama možete pronaći OVDJE.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.