Vijesti

Gotovo 1.500 Novigrađanki i Novigrađana uključilo se u World Challenge Day!

30.05.2016. /// Novigrad Vijesti / Sport
Ove godine po prvi puta Novigrad je bio dio manifestacije pod nazivom World Challenge Day (WCD). Riječ je o globalnoj manifestaciji u okviru koje se velik broj svjetskih gradova natječe u broju članova i članica svoje zajednice koje na dan održavanja WCD-a (ove godine 25. svibnja) barem 15 minuta uspije uključiti u bavljenje bilo kojom sportskom odnosno rekreativnom aktivnošću.

Inicijatorice uključivanja Novigrada u WCD, Ljiljana Kostić i Tamara Lubiana, uz pomoć gradskih udruga, sportskih klubova, ustanova, tvrtki, institucija i drugih pojedinaca, a uz podršku Grada Novigrada-Cittanova, novigradske turističke zajednice i nekolicine drugih sponzora, osmislile su i pripremile, a potom i realizirale bogat cjelodnevni program u koji su uključeni brojni žitelji Novigrada različite dobi. Bilo je tu niz aktivnosti na različitim gradskim lokacijama, pa je svatko mogao pronaći nešto za sebe i na taj se način uključiti i dati podršku ovoj inicijativi.

Novigrad se natjecao protiv japanskog grada Morotsuka Village, koji broji osjetno manje stanovnika od Novigrada, pa je za očekivati bilo kako će njima biti nešto lakše privoliti relativno veći broj stanovnika da se uključe u aktivnosti WCD-a. Na koncu se to i dogodilo: Japanci su u cjelodnevne aktivnosti uključili 88,9% žitelja svoga grada, a Novigrad 33,07%. No, bez obzira na brojke i rezultat Novigrađani su učinili velik pothvat i nikako se ne može reći da su poraženi. Obzirom na sve viđeno toga dana treba zapravo reći kako su Novigrad i Novigrađani izvojevali veliku pobjedu – pobijedio je ovom prigodom sport, zajednički duh i dobra volja. Pobjednik je svatko od 1.437 Novigrađanki i Novigrađana različite dobi koji su prihvatili izazov i uključili se u akciju!

Cjelodnevne aktivnosti započele su s obilježavanjem postavljanja skulpture Đanina Božića „Lopta svih sportova“ na kružnom toku u blizini sportske dvorane u jutarnjim satima, te se nastavile na Velikom trgu dolaskom svih učenika i učenica Osnovne škole Rivarela i Talijanske osnovne škole, koje je pozdravio gradonačelnik Anteo Milos. Nešto kasnije na Trg su stigla vrtićka djeca iz Dječjeg vrtića Tičići i Dječjeg vrtića Suncokret-Girasole, koja su zaplesala, zapjevala, trčala, igrala različite igre i uživala u sportu.

World Challenge Day nastavljen je plesom u industrijskoj zoni u koji su se uključili djelatnici/e iz obližnjih poduzeća, a centralna događanja odvijala su se na Velikom trgu od 16 sati. U brojnim aktivnostima sudjelovali su svi novigradski sportski klubovi, brojne udruge i treneri/ce. Novigrađani su se mogli svojih obaveznih 15 minuta baviti plesom, penjanjem, stolnim tenisom, hodanjem, biciklizmom, karateom, zumbom, tae bo-om, crossfitom, yogom, body toneom, nogometom, košarkom, boćanjem, rukometom, odbojkom, tenisom i badmintonom.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.