Vijesti

Besplatna radionica “Stanje i tendencije uzgoja i prerade aromatičnog i ljekovitog bilja u Istri”

17.10.2018. /// Novigrad Vijesti / Poljoprivreda
LAG Sjeverna Istra poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na besplatnoj radionici u sklopu projekta Aromatika Besplatna radionica “Stanje i tendencije uzgoja i prerade aromatičnog i ljekovitog bilja u Istri”, a koja će se održati 24.10.2018. u 17:00 sati u Osnovnoj školi Tar-Vabriga (kabinet fizike i kemije).

Radionica je sastavni dio projekta „Aromatika“ koji je sufinanciran sredstvima Istarske županije u okviru Programa javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodoprivrede Istarske županije za 2018. godinu. Cilj projekta je doprinijeti podizanju svijesti poljoprivrednika, djece, mladih i šire javnosti o koristima ljekovitih i začinskih biljaka i poticati daljnji razvoj ovakvog vida poljoprivrede i time pridonijeti očuvanju biološke raznolikosti.

U sklopu projekta do sada je provedeno anketiranje u svrhu utvrđivanja razine poznavanja vrsti aromatičnog i začinskog bilja te njihove primjene. Također, podignut je aromatični vrt s ljekovitim i začinskim biljem u dječjem vrtiću "Radost" koji će ostati na korištenje zaposlenicima i polaznicima dječjeg vrtića.

Za prijavu na radionicu molimo Vas nazovite na broj telefona: +385 52 255 932
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.