Vijesti

15. Slikarski ex tempore: Prva nagrada debitantici Barbari Špiljak

12.06.2018. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Pobjednica 15. slikarskog ex tempore natječaja, održanog protekle subote u organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada–Cittanova, je Barbara Špiljak iz Kukurini nedaleko Pićna. Njoj je pripala novčana nagrada od 5.000 kuna koju dodjeljuje Grad Novigrad-Cittanova. Nagradu je uručila Sonja Šikanić, zamjenica gradonačelnika.

Pobjednica veli kako je u slikarskim vodama od 2000. godine, te kako je dosad pohodila tek nekoliko slikarskih ex tempore natječaja, a na ovom novigradskom sudjelovala je po prvi puta. „Najavu za novigradski ex tempore vidjela sam u medijima i prijavila se. Ni sanjala nisam da bih mogla osvojiti nagradu, a kamoli prvu! Presretna sam i zahvalna organizatorima“, kaže nam pobjednica, dodajući kako će svakako sudjelovati i iduće godine.

Drugu nagradu od 4.000 kuna Milivojki Cerar u ime Turističke zajednice uručila je direktorica Vesna Ferenac, dok je treću nagradu od 3000 kuna, koju osigurava gradsko poduzeće Neapolis, dobila Darja Depangher.

Nagrade su dodijeljene za radove nastale na dan održavanja manifestacije, u Parku Irme Benčić ili okolnim lokacijama u starome gradu, na temu "Novigrad, mjesto za sva osjetila…". Ukupno je na 15. Izdanju novigradskog ex tempore natječaja pečaćeno 55 slikarskih podloga.

Novigradski park Irme Benčić bio je u subotu ispunjen slikarima i slikama već od jutra, radovi su bili izloženi po cijelom parku u ugodnoj borovoj hladovini, a stvaranje slika privuklo je i brojne znatiželjne turiste koji su sa zanimanjem pratili nastajanje umjetničkih djela.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.