Vijesti

14. Slikarski ex tempore: Prva nagrada odlazi u Njemačku

12.06.2017. /// Novigrad Vijesti / Kultura i zabava
Nijemac Peter Karger, koji već 18 godina dobar dio godine provodi i u Bujama, pobjednik je 14. slikarskog ex tempore natječaja, održanog protekle subote u organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada–Cittanova, koji je ove godine okupio 75 autora iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Njemačke.

Po prvi puta na manifestaciji je sudjelovalo i 15-ak članova likovne udruge iz slovenskog Laškog, s kojim Novigrad njeguje prijateljske odnose.

Kargeru je pripala novčana nagrada od 5.000 kuna koju dodjeljuje Grad Novigrad-Cittanova. Nagradu je uručila Morena Moferdin, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti. Drugu nagradu od 4.000 kuna Elsi Delise iz Trsta u ime Turističke zajednice uručila je direktorica Vesna Ferenac, dok je treću nagradu od 3000 kuna, koju osigurava gradsko poduzeće Neapolis, dobio Paolo Bonifacio iz Trsta, a predao ju je član uprave Neapolisa Patrik Fabac.

Ove su nagrade dodijeljene za radove u ex tempore kategoriji, nastale na dan održavanja manifestacije, u Parku Irme Benčić ili okolnim lokacijama u starome gradu, na temu "Novigrad, mjesto za sva osjetila…". U toj kategoriji pečaćeno je 78 podloga.

Sudionici likovnog natječaja u kategoriji prethodno nastalih radova, na temu „More“, donijeli su čak 104 rada, a otkupne nagrade po 2.000 kuna davali su sponzori. Aminess hoteli i kampovi (Laguna Novigrad d.d.) tu je nagradu dodijelila Tei Paškov iz Rijeke, a Ambulanta obiteljske medicine dr. med Slavice Ezgeta iz Poreča nagradom od 2.000 kuna otkupila je rad Karla Bonačića iz Novigrada.

Novigradski park Irme Benčić bio je u subotu ispunjen slikarima i slikama već od jutra, radovi su bili izloženi po cijelom parku u ugodnoj borovoj hladovini, a stvaranje slika privuklo je i brojne znatiželjne turiste koji su sa zanimanjem pratili nastajanje umjetničkih djela.
 

 
 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.