Događanja


Putopisno predavanje - Ljubo Žaja: „Santiago de Compostela: putem Sv. Jakova od Saint-Jean-Pied-de-Porta do Santiaga de Compostele i Finisterre“

14.11.2019. /// 19:00 h


Pozivamo vas na putopisno predavanje Ljube Žaje „Santiago de Compostela: putem Sv. Jakova od Saint-Jean-Pied-de-Porta do Santiaga de Compostele i Finisterre“ koje će se održati u četvrtak, 14. studenog 2019. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova.

Camino de Santiago je ruta koju prelaze hodočasnici iz gotovo svih zemalja svijeta, koja vodi u Santiago de Compostelu, u Galiciji (Španjolska), u kojem se nalaze ostaci i grob Sv. Jakova.
Postoji nekoliko verzija Camina (Puta), a jedan od najfrekventnijih je Camino Frances ili francuska ruta Puta Sv. Jakova koja vodi iz Saint-Jean-Pied-de-Porta, na jugu Francuske, koji se nalazi u Donjoj Navari, podno Pirineja. U vremenu od 14. lipnja do 15. srpnja 2019. godine, Ljubo Žaja je prešao put od Saint-Jean-Pied-de-Porta do Santiaga, a od 17. do 20. srpnja 2019.  od Santiaga do Finistere.

Ljubo Žaja živi u Novigradu od 1993. godine. Član je planinarskog društva „Planik“ Umag od 1993. Radio je u Policijskoj upravi istarskoj, Policijskoj postaji Umag, Policijskoj postaji Buje i Postaji pomorske policije Pula. Od prosinca 2018. je u mirovini. Voli putovati, hodati, biciklirati, čitati, a aktivan je u raznim udrugama.Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

Organizator: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.