Događanja


Predstavljanje zbornika Ususret dijalogu (posvećen Mirjani Benjak)

25.05.2019. /// 20:00 h


Pozivamo Vas na predstavljanje Zbornika “Ususret dijalogu” posvećenog şedamdesetoj godišnjici profesorice Mirjane Benjak u izdanju Muzeja - Museo Lapidarium, Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.

Mirjana Benjak svojim je bogatim znanstveno-istraživačkim, pedagoškim i stručnim radom te društvenim i kulturnim angažmanom u duhu interkulturalizma promovirala svoj matični fakultet, svoj grad Novigrad - Cittanovu, Istru i Hrvatsku, i to ne samo u susjedstvu (pogotovo Sloveniji), nego i šire. Ovom joj knjigom njezine učenice i učenici, studentice i studenti, suradnice i suradnici, kolegice i kolege, prijateljice i prijatelji, Novigrađanke i Novigrađani, iskazuju zahvalnost i poštovanje.

Sudjeluju: Vesna Požgaj Hadži, Jerica Ziherl, Marko Ljubešić (urednici Zbornika), Vladimir Osolnik, Ivo Pranjković (recenzenti), Anteo Milos (gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova), Vladimir Torbica (pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije i predsjednik Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova) i Sanja Bosnić.

- - -
Objavljivanje Zbornika potpomogli su Grad Novigrad-Cittanova, Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.Mjesto održavanja: Muzej Lapidarium

Organizator: Muzej Lapidarium

Web: http://www.muzej-lapidarium.hr/4063-2/

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.