Događanja


Predstavljanje Muzeja vučedolske kulture

24.11.2017. /// 19:00 h


U sklopu muzejskog ciklusa “Upoznajmo hrvatske muzeje” i izložbe iz zbirki Gradskog muzeja Vukovar, pripremili smo vam još jedno malo iznenađenje. U mjesecu studenom predstaviti ćemo Muzej vučedolske kulture, kandidata za nagradu najboljeg europskog muzeja 2018. i jedinstvenog muzeja u svijetu posvećenom jednom lokalitetu i prapovijesnoj kulturi. Na taj način, upoznati ćemo se s najstarijom europskom civilizacijom koja je svojom kulturom i naprednim tehnološkim dostignućima ostavila impresivan trag.
—-
O muzeju i njegovoj djelatnosti govoriti će dipl. archeol. Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture.  Slijede multimedijalne prezentacije i kreativne radionice koje su namijenjene djeci i odraslima. Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite na događanjima koji će vam predočiti značenje vučedolske kulture i važnost kulturne baštine.
—-
24 / 11 / 2017, Muzej-Museo Lapidarium u 19 sati
Predavanje na temu Pogled u prošlost - pogled u budućnost dipl. archeol. Mirele Hutinec, ravnateljice Muzeja vučedolske kulture
—-
Od 24. do 25.11. 2017. u prostorijama muzeja očekuju vas i ostale aktivnosti:
Predavanja | Prezentacija metalurgije Vučedolaca | VR šetnje; 3 D filmska projekcija o Vučedolu | Pedagoške radionice: Izrada vučedolskih kola, Tkanje, Izrada tradicionalnih tetovaža vukovarskoga kraja
—-
Predavanja, prezentacije i 3D filmska projekcija održavati će se u sklopu radionica prema slijedećem rasporedu:
24 / 11 / 2017   |  Prijepodnevni termini: od 10 do 12 sati | Poslijepodnevni termini: od 17 do 19 sati
25 / 11 / 2017 |  Prijepodnevni termin: od 10 do 12 sati

Sudjelovanjem u pedagoškim radionicama koje će se održavati pod vodstvom djelatnika Muzeja vučedolske kulture, posjetitelji će imati priliku naučiti kako su izgledale vučedolska kola i za što su se koristila, kako se tkalo i kako su izgledale tradicionalne tetovaže vukovarskoga kraja. Kroz navedene radionice, svi zainteresirani moći će se kreativno izraziti i okušati u izradi maketa vučedolske kuće, tkanju i preslikavanju tradicionalnih motiva tetovaža na paus papiru, a oni malo hrabriji, moći će se odvažiti na tetoviranje jednog od tradicionalnih motiva. Tetoviranje se izvodi upotrebom markera - flomastera koji se lako ispire pod vodom.
Broj prijavljenih polaznika za svaku radionicu ograničen je na 20 osoba. Ulaz na sva događanja i radionice je besplatan.
Na radionice se možete prijaviti na broj telefona 052/726-582 ili putem e-maila: .(JavaScript must be enabled to view this email address), .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Sve ostale informacije pratite na našim Internet stranicama: na www.muzej-lapidarium.hr i www.facebook.com/MMLapidarium/Mjesto održavanja: Muzej Lapidarium

Organizator: Muzej Lapidarium

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.