Događanja


Predstavljanje knjige: „Kazalište na kotačima“ (Zlatan Varelija)

27.11.2019. /// 19:00 h


Pozivamo vas na predstavljanje knjige o povijesti kazališta na Bujštini „Kazalište na kotačima“ Zlatana Varelije koje će se održati u srijedu, 27. studenog 2019. u 19 sati u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova.

Knjiga progovara o počecima kazališnog i kulturnog života u vremenima koji prethode Kotaru Buje u sklopu Zone B kao i samom vremenu u Zoni B od 1950. do 1956 godine te istražuje povijest Bujštine i kulturno umjetničkih udruga na ovima prostorima u poslijeratnom razdoblju sve do naših dana.

O autoru
Iako rođen u Bribiru, odmalena živi u Istri, a od osamdesetih godina u Bujama i Umagu. Čitav svoj život nešto zapisuje te objavljuje niz knjiga: „Narodne pjesme Bujštine“, „Tote j’ boje stati“, „Bura puše snigom briše“, „Narodnjačka krv u temeljima hrvatske škole“, „Banda sto let pišći“.  Uređuje zbornik „Bujština“ i surađuje s časopisima i dnevnim glasilima kako u Istri tako i šire. Svojim kulturnim radom prisutan je već više od trideset godina na Bujštini. Dobitnik je nekoliko gradskih i općinskih priznanja, a za knjigu „Narodnjačka krv u temeljima hrvatske škole“ nagrađen je srebrnom plaketom Matice hrvatske.

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova, Rivarela 7Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova, Rivarela 7

Organizator: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.