Događanja


Predavanje - Dolores Mihelić Malbašić: „Istarski vojnici u njemačkim koncentracijskim logorima“

27.01.2017. /// 19:00 h


Povodom Dana sjećanja na holokaust Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova poziva vas na predavanje Dolores Mihelić Malbašić „Istarski vojnici u njemačkim koncentracijskim logorima“ koje će se održati u petak, 27. siječnja 2017. godine, u 19 sati u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova.

Na predavanju će biti riječ o sudbini talijanskih vojnika rodom iz Istre koji su bili internirani u njemačkim koncentracijskim logorima odmah po kapitulaciji Italije 8. rujna 1943. godine.

„Tuga za izgubljenim bratom moje none u 2. svjetskom ratu potaknula me je na istraživanje njegove sudbine. Rodom iz Vižinade, bio je pripadnik talijanske kraljevske vojske kada je u rujnu 1943. godine zarobljen od strane Gestapa i upućen, teretnim vlakom za stoku s ostalim suborcima, u koncentracijski logor Fallingbostel XI B gdje je i poginuo u savezničkom bombardiranju.  Sedamdeset je godina moja obitelj vjerovala da nema groba dok ga nisam pronašla u Talijanskom vojnom groblju časti u Hamburgu. Pronašla sam i mnoge druge čije ih obitelji još traže.“  Dolores Mihelić Malbašić

Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova, Rivarela 7Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

Organizator: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.