Događanja


Novigradski eko dani - Pješački eko-pohod “Korak za Zemlju!”

14.04.2019. /// 10:00 h


Novigrad i Novigrađani žive u skladu s prirodom, njeguju i čuvaju svoje prirodne ljepote, a grad se razvija uz stalnu brigu o ekologiji i održivom razvoju. Zato će se i ove godine u Novigradu prigodnim sadržajima obilježiti Dan planete Zemlje (22. travnja), te time i simbolično ukazati na potrebu suživota s prirodom i očuvanja našeg planeta, jedinog kojeg (za sada) imamo…


S prirodom i njezinim ljepotama Novigrađani i njihovi gosti povezat će se na najbolji način rekreativnom šetnjom jednom od ovdašnjih uređenih pješačkih staza, koja prolazi prekrasnim šumskim krajolicima, uz vinograde i maslinike, dijelom i dolinom rijeke Mirne… Na taj su pješački eko pohod i druženje u prirodi pod nazivom „Korak za Zemlju!“ dobrodošli svi, sudjelovanje je besplatno, staza duga oko 10,5 kilometara nije posebno zahtjevna, a organizatori su za sve sudionike pripremili i ručak na otvorenom, po završetku pješačenja. Šetnja je predviđena u nedjelju 14. travnja, polazak je u 10 sati ujturo, ispred gradske sportske dvorane, gdje je i cilj ovog eko-pohoda.

 

Istoga dana u jutarnjim satima provest će se i eko-akcija čišćenja podmorja u starogradskoj jezgri. U toj će aktivnosti sudjelovati vrijedni članovi Sportsko-ribolovnog kluba „Erik Radin“. 

 

Nepunih tjedan dana kasnije Dan planete Zemlje obilježit će se jednim drugim, sada već tradicionalnim sadržajem, kojim se ekologija i suživot s prirodom približavaju najmlađima. Djeca novigradskih vrtića tom će prigodom u društvu gradonačelnika Novigrada i direktorice novigradske Turističke zajednice zasaditi dva stabla na jednoj od gradskih zelenih površina, te tako dati i svoj konkretni doprinos brizi za prirodu i okoliš.

 Mjesto održavanja: Start / Cilj: ispred sportske dvorane

Organizator: TZG Novigrada-Cittanova

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.