Događanja


Novigrad u folkloru

25.05.2019. /// 19:00 h


Ove godine povodom proslave svog 19. rođendana KUD Dajla ugostiti će dječje vrtiće iz Novigrada koji će nam otplesati Balun za Tičiće i I bali dei nostri noni te DV iz Žminja koji će otplesati Balun i Rašpu.
U nastavku nastupiti će: KUD Dajla ( mali s “Cambia donne”, a veliki s “Valcer po našu” i “Manfrinom”.
KUD Bosna (“Igre iz sjeveroistočne Bosne” i “Orijentalne igre - Lolek”). HD Istra iz Pirana (Splitski plesovi), KUD Delnice (Pjesme i plesovi iz Gorskog Kotara) te KUD Plesarin iz Rovinja (Stara polka, Monfrina i Balun).
Posebno iznenađenje pripremili smo u suradnji s MPZ Lavanda koji će svaki gostujući KUD počastiti prigodnom pjesmom i na kraju biti “glasovno-glazbena pratnja” svim KUD-ovima koji će zajedno otplesati Staru polku kako se ona pleše u Novigradu.
Program počinje u 18:15 defileom svih KUD-ova po gradu uz stanke za pjesmu i ples, a središnja fešta počinje na Velikim trgu u 19.
Uz bogat program tradicijske glazbe i plesa, posjetitelje će dočekati i ukusni riblji brodet, za čiju će se pripremu pobrinuti vrijedni članovi i članice novigradskog Sportsko-rekreativnog kluba podvodnog ribolova “Erik Radin”.

Dođite, uživajte i zaplešite s folklorašima na rođendandanskoj fešti KUD-a Dajla!Mjesto održavanja: Veliki trg

Organizator: KUD Dajla

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.