Događanja


Koncertna promocija albuma grupe Vervet “Dok plačeš i smiješ se”

29.04.2017. /// 21:00 h


Koncert i promocija prvog albuma grupe Vervet, čiji je frontman Novigrađanin Denis Makin.

Priča o grupi Vervet počela je 2002. godine u Novigradu – a spiritus movens koji stoji iza ove kreativne fuzije koja živi već desetljeće i pol jest gitarist, pjevač, skladatelj, tekstopisac i aranžer Denis Makin, koji je ujedno i frontman grupe Vervet. Kroz godine mijenjali su se glazbenici koji su bili članovi grupe Vervet, a početkom 2015. godine okuplja se i danas aktualna postava benda - uz glavnog autora i tekstopisca, pjevača i gitaristu Denisa Makina, grupu Vervet danas čine još klavijaturist Dušan Prosen, basistica i pjevačica Tea Tidić i bubnjar Marco Mattietti.
I upravo početkom 2015., u novom sastavu, grupa kreće s radom na autorskim skladbama, a rezultat dvogodišnjeg rada bit će predstavljen na velikom koncertu u novigradskoj kino dvorani u subotu, 29. travnja, s početkom u 21 sat – bit će to koncertno predstavljanje debitantskog albuma grupe Vervet koji je naslovljen «Dok plačeš i smiješ se».
Pjesme su skladane u blues rock izričaju, no grupa se ne drži čvrsto žanrovskih okosnica, već po nahođenju stvara vlastiti glazbeni izričaj. Tekstovi su na hrvatskom jeziku, a na stvaranju i snimanju albuma sudjelovali su brojni gosti, te će svi oni i nastupiti na koncertu u kino dvorani u Novigradu 29. travnja.
Tako će uz grupu Vervet nastupiti: Davorin Bogović, Zoran Čalić, Peter Lovšin, Leo Anđelković, zbor Osnovne škole Novigrad – Cittanova, Zvonimir Bajević, Luka Žužić, Mario Bočić, Davor Hačić, Davor Luk, Franko Puhalj, Robert Hill, Željko Kmet, Danijel Makin, Aleksandar Čakalo, Mladen Krt Kiki, Stelio Pauletić Paul i Predrag Stojčević Pedja.
Još je kreativaca uključeno u priču grupe Vervet – to su međunarodno priznata umjetnica Dragana Sapanjoš, snimatelj Danilo Caković Caki, fotograf Manuel Paljuh… A valja spomenuti i veliku pomoć u realizaciji koju su pružili Grad Novigrad-Cittanova, Turistička zajednica Grada Novigrada i Aminess hotels and campsites.
Zadnja subota u travnju donosi na pozornici novigradske kino dvorane pravu koncertnu poslasticu - premijerno predstavljanje albuma prvijenca grupe Vervet, a ujedno je to koncert na kojem će nastupiti svi koji su zaslužni da se ovaj zahtjevan projekt ostvari – tako da je to biti koncert na kojem na najbolji način se spajaju prijateljstvo, kreativnost i zajedništvo – a upravo to je formula kojom se postižu velike stvari i ostvaruju snovi.Mjesto održavanja: Kino dvorana

Organizator: Vervet

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.