Događanja


Izložba - Zvijezdana Davanzo: „Pejzaži, pogledi i prizori“

19.07.2018. /// 20:00 h


Pozivamo vas na otvorenje izložbe „Pejzaži, pogledi i prizori“ Zvijezdane Davanzo koja će se održati u četvrtak, 19. srpnja 2018. godine, u 20 sati u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova.

Zvijezdana Davanzo pobjednica je prošlogodišnje Pro Future, skupne izložbe likovnih amatera u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta iz Poreča. Rođena je 1961. u Novigradu a studirala je u Puli na pedagoškom fakultetu. Po struci i zanimanju je odgojiteljica. Slikarstvom se bavi već duže vrijeme pod mentorstvom Luke Stojnića, Suzane Bertok, Danice Srdelić i Sebastijana Vojvode. Aktivna je članica novigradske likovne udruge Agata. Redovito izlaže na skupnim izložbama po Istri i sudjeluje na ex tempore izložbama na kojima je i nagrađivana.

„Kroz svoju likovnu materijalizaciju i interpretaciju pejzaža, Zvijezda Davanzo gradi svoj pogled baziran na fovističkoj strukturi izgradnje slike te osvještava svoj stav teritorijalne partikularnosti kroz predstavljanje simboličnih konstrukcija svog zavičaja, tla, zraka, mora, odnosno onog dijela kojeg smatra svojim kulturnim i geografskim teritorijem te ključnom osnovom gradnje vlastitog identiteta i osobne mitologije.“  Sebastijan Vojvoda

Izložbu možete razgledati od 19. srpnja do 9. kolovoza 2018. u radno vrijeme Gradske knjižnice Novigrad-Cittanova (ponedjeljak i subota od 8 do 14 sati, od utorka do petka od 10 do 19 sati).

Gradska knjižnica Novigrad-CittanovaMjesto održavanja: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

Organizator: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.