Događanja


Izložba - Silvester Plotajs Sicoe: Kuća sanjara

18.07.2020. /// 20:00 h


Silvester Plotajs Sicoe: Kuća sanjara
Subota, 18. srpnja 2020. od 20 sati
Izložba ostaje otvorena do 16. kolovoza 2020.

Odnos se klasičnih muzeja, prema onome što nazivamo muzejska građa, iz osnove promijenio. Muzeji nisu više samo mjesta čuvanja i prezentacija stalnog postava, nego i prostori supostavljanja heterogenim jezicima suvremene umjetnosti.  Jer nije riječ o kontrastima nego o razmjenama između dva naizgled odvojena svijeta, povijesne građe i slike danas: novo ne nestaje u korist obnove staroga, kao što ni staro ne nestaje u pojavi novoga.
Novigradski muzej često primjenjuje tu praksu, pa tako je i ova izložba poznatog slovenskog umjetnika Silvestera Plotajsa Sicoea na tom tragu. Riječ je o petnaest slika, od kojih većina rađena u ovoj godini, a artikulacija njihova postava u prostoru stalne zbirke kamenih spomenika okreće pažnju gledatelja od vizualnoga oblika stvari u atraktivnu likovnu scenografiju. Stoga izložba Silvestera Plotajsa Sicoea nije linearna niti je zaokruženog ciklusa,  nego intelektualna refleksija o prostoru izlaganja kao dijalogu sadašnjosti i prošlosti.

Silvester Plotajs Sicoe prisutan je na umjetničkoj sceni od 1987. godine, te kada se, u istim ili vrlo sličnim varijacijama piše o njegovim djelima, redom se govori o slikaru jakog i živog kolorita, o slikaru ekspresije, o angažiranim tekstovima na slici, o slikaru koji se referira na elemente modernističke i masmedijske kulture.

Tijekom posjeta Muzeju ljubazno vas molimo da se pridržavate sljedećih uputa:
- nosite zaštitnu masku za lice
- održavajte razmak od 2 metra
- pri ulasku u Muzej upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku koje se nalazi na samom ulazu u Muzej
- ako imate respiratornih problema kao što su kašalj i povišena tjelesna temperatura, molimo vas da ostanete kod kućeMjesto održavanja: Muzej Lapidarium

Organizator: Muzej-Museo Lapidarium

Web: http://www.muzej-lapidarium.hr/

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.