Događanja


Izložba - Matija Bobičić: “Paths and collisions”

28.04.2017. /// 20:00 h


O izložbi:

Od ekspresivnog do promišljenog i strukturiranog autora uvijek je dug put razvoja. Kod umjetnika koji to spaja taj je razvoj prepun puteva i sudara, što sugerira i naslov izložbe Matije Bobičića. Premda u pripremi postava preglednost i prezentacija razvoja nikad nisu bile najvažnije, ipak se taj proces razvoja autorove manire u sabranim djelima najbolje vidi. Izložba je postavljena tako da bude prilagođena specifičnom prostoru, da funkcionira i obraća se publici na više razina.

Predstavljena su djela iz triju serija Bobičićeva stvaranja: “Noćne životinje”, “Collisions” i najnovije djelo, “Portrait of a framed collage”, koje ima autoreferencijalnu notu. Autor kao beskompromisni modernist, s tezom da slika može govoriti sama, bez potrebe za naracijom i kontekstualizacijom, gledatelju daje potpunu slobodu u interpretaciji.

Naslov izložbe “Paths and collisions” izvrsno ocrtava predstavljena djela, kao i sam koncept. Autor i izložba razapeti su između sudara i puteva. Autor u procesu stvaranja, a izložba u suočavanju različitih serija koje su na prvi pogled kontradiktorne, iako je između njih put koji ih povezuje u cjelinu. (Simon Žlahtič)Mjesto održavanja: Galerija Rigo

Organizator: Muzej Lapidarium

Web: www.muzej-lapidarium.hr

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.