Događanja


Izložba fotografija - Toni Nicolini: “Umbria i Marche - Krhka ljepota”

16.03.2017. /// 19:00 h


O izložbi:

Ova izložba fotografija uvodi nas u intimne prostore Marki i Umbrije, dviju središnjih talijanskih regija, smještenih u samome srcu Apenina. Riječ je o snimcima što predstavljaju samo nekoliko šire poznatih lokacija i par reprezentativnih spomenika, ali su mnogo učestaliji prizori iz svakidašnjega života i prikazi skromnih te prisnih ambijenata. Ovom prilikom ne prilazimo poznatim obalama i krećemo se rjeđe prohodanim stazama, uglavnom mimo turističkih destinacija, no stoga primamo doživljaje autentičnijega življenja, svjedočanstva nataložene povijesti i sredozemnoga „dugog trajanja“.
Izložba nam pruža uvid u stanje prije tragičnih udara potresa, nudi nam izgled odabranih vizura Umbrije i Marki kakav treba u memoriji sačuvati i nastojati da se što prije nadoknade posljedice bolnih razaranja. Fotografije stoga promatramo kao svjedočanstva ranjene ljepote, utoliko s više participacije i svijesti o potrebi čuvanja, obnavljanja, prenošenja dragocjenih estetskih tekovina u buduće vrijeme i za zahvalno potomstvo. (Tonko Maroević)


U suradnji s Generalnim konzulatom u Rijeci, Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu, Centrom za istraživanje i arhiviranje fotografije iz Spilimberga - CRAFT i Fotoklubom Rijeka

 

 

Izložbu je moguće razgledati od 16. 3. do 5. 4. 2017.Mjesto održavanja: Muzej Lapidarium

Organizator: Muzej Lapidarium

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.