Događanja


Izložba fotografija - Andraž Šereš

06.04.2018. /// 19:00 h


Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Andraža Šereša koja će se održati u petak, 6. travnja 2018. godine, u 19 sati u Gradskoj knjižnici Novigrad-Cittanova. Izložbu će otvoriti ženski pjevački zbor Ajda, koji djeluje pri slovenskom kulturnom društvu Ajda iz Umaga.

O izložbi
Izložena fotografska djela su nastala u razdoblju između 2007. i 2017. godine i prikazuju dio autorovih doživljaja na različitim krajevima Europe gdje je živio i putovao. Djela se svrstavaju u žanr ulične fotografije, gdje je osnovna namjera zahvatiti spontane trenutke (najčešće interakciju između ljudi) u javnom prostoru. Fotografije prikazuju različite društvene slojeve, tok globalizacije, atmosfere u velikim gradovima i između ostalog izoliranost pojedinca u 21. stoljeću. Fotografije su nastale u Portugalu (Porto, Lisabon, Mafra, Amorosa), Velikoj Britaniji (London), Njemačkoj (Berlin), Srbiji (Beograd), Grčkoj (Atena) i Sloveniji (Ljubljana).

O autoru
Andraž Šereš je rođen 1990. godine u Ljubljani. U Puli je 2009. godine završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, na grafičkom odjelu, te je 2017. godine magistrirao na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, gdje je stekao naziv magistra slikarstva. Do sada je fotografije izlagao na skupnim izložbama u Puli, Londonu i Umagu, a samostalno u Puli i Umagu.

Izložba ostaje otvorena do 7. svibnja 2018. godine i može se razgledati u radno vrijeme Knjižnice (ponedjeljkom i utorkom od 8 do 14, od utorka do petka od 10 do 19 sati).Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

Organizator: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.