Događanja


IV. MERA Weight of a Book - Težina knjige

24.05.2019. /// 20:00 h


Ištvan Išt Huzjan
Galerija / Galleria Rigo, Velika ulica 5 / Strada Grande 5, Novigrad - Cittanova
IV. MERA Weight of a Book - Težina knjige
Knjiga umjetnika, artist book: FONTANA HUZJAN DELVAUX DERYCKE
Performans i predstavljanje knjige umjetnika: petak, 24. svibnja 2019., u 20 sati
Izložba u Galeriji Rigo ostaje otvorena do 9. lipnja 2019. 

U svojoj višemedijskoj praksi Ištvan Išt Huzjan objedinjuje različite umjetničke pozicije i strategije koje interpretira u simbiozi performanasa, knjiga umjetnika, fotografija, glazbe, crteža, instalacija. Superponirajući medije i poigravajući se kodovima i konvencijama suvremene vizualne kulture, Ištvan Huzjan konstruira podjednako jednostavne, ozbiljne, zaigrane i sugestivne ambijente na razmeđu vlastitog raslojavanja jezika i umjetnosti. Stoga je koncept novigradske izložbe istovremeno preplitanje umjetničke akcije i predstavljanje knjige umjetnika koja, nakon što Ištvan Huzjan napusti galerijski prostor, postaje objektom procesualnosti.
Knjiga FONTANA HUZJAN DELVAUX DERYCKE, nastala je kroz suradnju između Ištvana Išta Huzjana, Galerije Rigo i Studija Luc Derycke, poznatog belgijskog izdavača specijaliziranog za bibliofilska izdanja umjetničkih knjiga. 
Predstavljanje Ištvana Išta Huzjana u Hrvatskoj zajednički je projekt Galerije Rigo i Prostora za suvremenu umjetnost Apoteka iz Vodnjana u čijem će se prostoru, druga njegova izložba otvoriti u subotu, 25. svibnja 2019.
Ištvan Išt Huzjan (1981., Ljubljana, Slovenija) diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji. Od 2006. vodi izdavačku kuću 21st Century ¬Books. Godine 2008. –2009. bio je na Artist-in-Residence na Rijksakademie van Beeldende kunsten u Amsterdamu. Boravio je na studijskim i rezidencijalni, programima u Seulu, Antwerpu i Rijeci. Suosnivač je umjetničkog kolektiva Project Goleb (Amsterdam, 2010.). Od 2013. u Bruxellesu vodi klub umjetnika i izlagački prostor Coffre-Fort s Gregoireom Motteom i Thibautom Espiauom.Mjesto održavanja: Galerija Rigo

Organizator: Muzej Lapidarium

Web: http://www.muzej-lapidarium.hr/istvan-huzjan/

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.