Događanja


Indirekt - music & art festival - Warm up

04.05.2018. /// 19:00 h


Drugo izdanje Indirekt Warm Up-a u novigradskom Muzeju Lapidarium u znaku je zagrijavanja za ljetni Indirekt music & art festival, a publici donosi bogati kulturni program i nove zanimljive suradnje. Uz već tradicionalno predstavljanje privlačne sinergije nezavisne umjetnosti, književnosti i glazbe, ove godine se Indirekt programu pridružuju i Vladimir film festival (Fažana) s nezavisnim filmovima domaće i strane skateboarding produkcije, kulturna organizacija „Fazan“ s časopisom „Polet“  te virtualnom poezijom Na konju smo. Također, po prvi put predstaviti će se i hvale vrijedan zagrebački projekt MIMO koji podupire kvalitetnu domaću glazbenu scenu.
U kulturnoj oazi Indirekt Warm Up-a, posjetitelji će u novigradskom Muzeju Lapidarium i Galeriji Rigo moći uživati puna dva dana i to od 4. – 5. svibnja 2018.
Publika će imati priliku razgledati dvije izložbe čije radove potpisuju mladi američki fotograf Nicholas Kunz (prepoznatljiv po fotografijama urbane skateboarding svakodnevice) i novigradski umjetnik fantazijskih ilustracija Toni Buršić.  Vrijedi istaknuti da je Buršić ostvario i zanimljive projekte kao što je suradnja s Etno skupinom „Veja“ za koju je ilustrirao strip Anka i dizajnirao igraće karte „Briškula istrijanska“.
Nadalje, publika će uživati u književnoj večeri u simpatičnom društvu Olega Šurana, Olega Morovića i Andija Pekice koji će se predstaviti časopisom poezije „Polet“.
Indirekt nastavlja i s projektom galerije na otvorenom za koju koristi akademske slikare ili polaznike akademije, a slijedeća postaja su upravo Novigrad i atrij Muzeja Lapidarium koji će oslikavanjem dobiti novu zanimljivu vizuru.
Glazbeni kutak Indirekt Warm Up-a upotpunit će nastup hrvatsko-austrijskog dua don_t go i slovenskog dua Zala Kralj & Gašper Šantl koji će svojim ‘sanjivim elektropop’ izvedbama dodatno šarmirati posjetitelje Muzeja Lapidarium.
Program je ostvaren sredstvima Grada Novigrada – Cittanova i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.Mjesto održavanja: Muzej Lapidarium, Galerija Rigo

Organizator: Muzej Lapidarium

Web: www.muzej-lapidarium.hr

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Izjava o pristupačnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.