Događanja


Gnam gnam fest: More na tanjuru

14.05.2017. /// 17:00 h


Zbog najave lošeg vremena druga u nizu gourmet manifestacija ovogodišnjeg Gnam gnam festa [njam njam festa], More na tanjuru, odgođena je za nedjelju 14. svibnja u 17 sati.

Da podsjetimo, More na tanjuru održat će se u sugestivnom ambijentu Parka Novigradske biskupije smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora, posjetitelje će dočekati pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila. Moći će se tako degustirati ukusna i maštovita jela od morskih plodova, koja će posebno za ovu prigodu osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi, a koja će se moći na licu mjesta sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.

Svoje će proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći će se tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga… 

Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu, nenametljivu glazbenu kulisu, za koju će se ovoga puta pobrinuti novigradski Duo Davor & Angelica, u kojem uz Davora Hačića na gitari nastupa novigradska Miss Hrvatske Angelica Zachigna.

U terminu od 12. do 21. svibnja, ukusna jela od plodova Jadranskog mora moći će se kušati i u 11 novigradskih restorana, konoba i drugih ugostiteljskih objekata, koji će kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi šparoge, sljubljene s vinima novigradskih vinara. U tom će dijelu manifestacije sudjelovati slijedeći ugostiteljski objekti: Kod Marice, Kolo, La Trattoria, Lungomare, Nino, Parangal, San Benedetto, Sidro-All’Ancora, Tomato, Vecchio mulino i Laco.

Organizator Gnam gnam festa je Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, a partneri u realizaciji su Udruga vinara Novigrad i novigradska tvrtka Aminess hoteli i kampovi. Mjesto održavanja: Park Novigradske biskupije

Organizator: TZG Novigrada-Cittanova

Web: http://www.coloursofistria.com/hr/dogadjanja/gastronomija/gnam-gnam-fest-more-na-tanjuru

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.