Događanja


Gnam gnam fest - Večer novigradske kapešante

01.06.2018. /// 19:00 h


Lipanjski Gnam gnam fest u znaku kapešante i drugih školjaka

Niz gourmet manifestacija u okviru Gnam gnam festa, novigradskog gourmet festivala koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih atributa ovoga kraja, nastavlja se u petak 1. lipnja od 19 sati, festivalskim izdanjem u znaku kapešante i drugih školjaka.

Ovo izdanje Gnam gnam festa posvećeno je novigradskoj kapešanti, školjki jakobovoj kapici, za koju znalci kažu kako je najbolja na svijetu upravo u novigradskom akvatoriju, zbog miješanja slatke riječne i slane morske vode na ušću Mirne na Antenalu, odnosno velikih količina muljevite vode koja pristiže rijekom Mirnom u novigradski akvatorij. Te znanstveno utvrđene činjenice, s kojima su se složili i svjetski kulinarski znalci, u Novigradu su odlučili iskoristiti i na primjeren način valorizirati, pa je tako ova morska delicija postala jedan od važnih gourmet aduta Novigrada, te je na koncu dobila i njoj posvećenu gastro-manifestaciju – Večer novigradske kapešante.

U okviru ovog ovog lipanjskog izdanja Gnam gnam festa posjetitelje će dočekati pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila. Moći će se tako degustirati ukusna i maštovita jela od kapešante i drugih školjaka, koja će posebno za ovu prigodu osmisliti i pripremiti iskusni kulinarski chefovi, a koja će se na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima novigradskih vinara.

Svoje će proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći će se tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga… Ova bogata eno i gastro ponuda dočekat će vas na impozantnom, stotinjak metara dugačkom stolu, postavljenom duž čitave gradske lučice, popularnog Mandrača.

Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te program glazbenog i plesnog folklora u okviru kojega će se predstaviti novigradski KUD Dajla, dok će se za glazbenu kulisu ovoga puta pobrinuti Mauro Staraj i njegova La Banda.

U nastavku Mandrača, pored degustacijske eno-gastro ponude, posjetitelje očekuje i prava „ribarska fešta po domaće“, uz tradicionalna jela od ribe i morskih plodova, domaće vino i atmosferu domaće fešte.

U tjednu u kojem se odvija Gnam gnam fest, od 1. do 10. lipnja, ukusna jela od kapešante i drugih školjaka po promotivnim cijenama moći će se kušati i u nekoliko novigradskih restorana, konoba i drugih ugostiteljskih objekata, koji će kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela, sljubljene s vinima novigradskih vinara. U tom će dijelu manifestacije sudjelovati slijedeći ugostiteljski objekti: Kod Marice, Nino i Tomato.

Ovim izdanjem Gnam gnam festa zaključuje se njegov predsezonski ciklus, a nastavak slijedi u posezoni, 7. rujna, kada će se u ponudi naći jela od srdele i druge plave ribe, te 28. listopada, kada će gourmet ponudu činiti jela istarske kuhinje, kako njenog priobalnog tako i kontinentalnog dijela. 

Organizator Gnam gnam festa je Turistička zajednica Grada Novigrada-Cittanova, a partneri u realizaciji su Udruga vinara Novigrad i novigradska tvrtka Aminess hoteli i kampovi. Mjesto održavanja: Mandrač (gradska riva)

Organizator: TZG Novigrada-Cittanova

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.