Događanja


15. slikarski ex tempore Novigrad-Cittanova

09.06.2018. /// 09:00 h


Tradicionalno druge subote u lipnju održat će se i ove godine, u organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova, 15. izdanje međunarodnog slikarskog ex tempore natječaja. Tradicionalno će ovaj likovni susret biti podijeljen u dvije kategorije, odnosno sudionici natječaja moći će konkurirati za dvije vrste nagrada: ex tempore (radovi nastali na dan održavanja manifestacije na temu „Novigrad, mjesto za sva osjetila…“), te radovi nastali u posljednje dvije godine na temu „More“.

U kategoriji ex tempore, dakle radova nastalih u zadanom vremenu, predstavnici pokrovitelja otkupnih nagrada odabrat će tri nagrađena rada te im dodijeliti prvu, drugu i treću novčanu nagradu. Pokrovitelj prve nagrade (5.000 kuna) tradicionalno je Grad Novigrad-Cittanova, drugu nagradu (4.000 kuna) osigurava organizator Ex tempora, TZG Novigrada-Cittanova, dok je pokrovitelj treće nagrade (3.000 kuna) poduzeće Neapolis d.o.o. Novigrad.

U kategoriji starijih radova na temu „More“ sponzori nagrada odabrat će radove po svom ukusu, te ih otkupiti uz novčanu nagradu od po 2.000 kuna. Pokrovitelji ove otkupne nagrade od 2.000 kuna mogu biti svi zainteresiran pravni i fizički subjekti, čija se lista formira sve do samog održavanja manifestacije, pa se svi eventualno zainteresirani mogu javi organizatoru, novigradskoj Turističkoj zajednici, telefonom (052/757-075) ili e-mailom (.(JavaScript must be enabled to view this email address)), sve do petka 8. lipnja.

Pečaćenje slikarskih podloga u kategoriji ex tempore, kao i prijava gotovih radova u kategoriji „More“, započinju u 9 sati ujutro, u Parku Irme Benčić, a gotovi radovi moraju se predati i izložiti do 16 sati u istome parku, u samoj starogradskoj jezgri Novigrada, koja tijekom održavanja manifestacije postaje inspirativnom kulisom brojnim umjetnicima iz zemlje i inozemstva.

U zelenoj oazi parka Irme Benčić, nadomak mora i gradske lučice, živopisnog Mandrača, tijekom dana bit će pak središnje mjesto zbivanja odnosno prostor na kojem će se okupiti i stvarati najveći dio umjetnika. Nakon što pokrovitelji nagrada odaberu nagrađene radove, dodjela nagrada uslijedit će u 17 sati, također u parku Irme Benčić.

15. slikarski ex tempore Novigrad-Cittanova - PRAVILNIKMjesto održavanja: Park Irme Benčić

Organizator: TZG Novigrada-Cittanova

Web: https://www.coloursofistria.com/hr/dogadjanja-2012/destinacije/novigrad/deveti-slikarski-ex-tempore-likovni-natjecaj

 

Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | RSS

Copyright © 2011 Grad Novigrad | La Citta' di Cittanova.